CroRhythm 2020

Simpozij

Poštovane kolegice i kolege, dragi prijatelji!

Zadovoljstvo nam je pozvati Vas da nam se pridružite u šarmantnoj Opatiji, gdje će se u razdoblju od 25. – 26. travnja 2020. održati 19. simpozij Radne skupine za aritmije i elektrostimulaciju Hrvatskog kardiološkog društva s međunarodnim sudjelovanjem, te 3. sastanak medicinskih sestara o aritmijama i elektrostimulaciji srca Hrvatske udruge kardioloških medicinskih sestara.

“CroRhythm” započeo je 1999. godine, kao  simpozij Radne skupine za aritmije i elektrostimulaciju Hrvatskog kardiološkog društva. Dosadašnji simpoziji privukli su vrlo ugledne članove europske i svjetske aritmološke zajednice, praćeni su stalnim povećanjem broja sudionika s vrlo jasnom tendencijom povećanja kvalitete i kvantitete programa. Stoga vjerujemo da će i najavljeni  događaj ostati na istom tragu.

Sastanak je klinički dizajniran za aritmologe, kardiologe, specijalizante kardilogije, specijaliste i specijalizante hitne medicine te interniste, a nadamo se da će stručnjaci drugih grana medicine prvenstveno neurolozi, radiolozi i anesteziolozi pronaći interesantne teme i naslove.

Razdoblje od dvije godine dijeli nas od prethodnoga kongresa.  Ovo proteklo razdoblje u aritmologiji obilježeno je napretkom i razvojem spoznaja, tehnika čime je značajno unaprijeđena uspješnost i sigurnost aritmoloških procedura. Primjena novih spoznaja i vještina u kliničkoj aritmologiji , temeljni je pokretač za prijenos znanja i iskustava.

Glavni cilj je pružiti uvid sveobuhvatno stanje suvremene kliničke aritmologije s posebnim naglaskom na najnovije smjernice ESC.

Program je usmjeren poticanju profesionalne izvrsnosti za točnim i pravovremenim postavljanjem dijagnoze i svrsishodnog liječenja.  Teme će uključiti novosti u farmakološkoj i ne farmakološkoj terapiji poremećaja ritma. Naravno, jedna od glavnih  nam je zadaća prikazati bitna postignuća ali i probleme hrvatske aritmologije.

Unatoč činjenici da će Program biti vrlo atraktivan, interaktivan i edukativan, ne možemo zanemariti da je Opatija doista jedno od najljepših mjesta u našoj zemlji. Iskreno se nadam da ćete, unatoč ambicioznom programu, pronaći vrijeme za uživanje u jedinstvenoj ljepoti Opatije.

Zbog svega navedenog, želio bih vam srdačno pozvati da dođete i uživate u 19. izdanju CroRhythm-a, ponovno, u prekrasnoj Opatiji.

Veselimo se Vašem dolasku i sudjelovanju.

Web stranice simpozija

Prva obavijest

Sandro Brusich

predsjednik simpozija

Šime Manola

predsjednik Radne skupine za aritmije i elektrostimulaciju srca Hrvatskog kardiološkog društva

CroRhythm Banner 2020