CroRhythm 2021

​Poštovane kolegice, poštovani kolege,

Zadovoljstvo mi je pozvati Vas da nam se pridružite na tradicionalni 19. simpozij Radne skupine za aritmije i elektrostimulaciju Hrvatskog kardiološkog društva s međunarodnim sudjelovanjem koji će se održati 16. – 17. travnja 2021. u virtualnom obliku.

“CroRhythm” započeo je 1999. godine, kao simpozij Radne skupine za aritmije i elektrostimulaciju Hrvatskog kardiološkog društva. Dosadašnji simpoziji privukli su vrlo ugledne članove europske i svjetske aritmološke zajednice, praćeni su stalnim povećanjem broja sudionika s vrlo jasnom tendencijom povećanja kvalitete i kvantitete programa.

Zbog pandemije koronavirusa i nepovoljne epidemiološke situacije 2020. godine morali smo otkazati održavanje našeg simpozija. Od prošlog izdanja održanog 2018. godine prošle su gotovo tri godine u kojemu je došlo do značajnog napretka u području artimologije te smatramo da je neophodno organizirati simpoziji kako bi prikazali novosti u europskoj i svjetskoj aritmologiji. Budući da nam epidemiološka situacija nažalost i dalje ne dopušta održavanje simpozija kao prethodnih godina tj. okupljanjem oko petstotinjak sudionika – članova našega društva te inozemnih i domaćih gostiju, odlučili smo organizirati simpozij Radne skupine za aritmije i elektrostimulaciju Hrvatskog kardiološkog društva – CroRhythm2021 u virtualnom obliku.

Sastanak je klinički dizajniran za aritmologe, kardiologe, specijalizante kardiolgije, specijaliste i specijalizante hitne medicine te interniste, a nadamo se da će stručnjaci drugih grana medicine, prvenstveno neurolozi, radiolozi i anesteziolozi, pronaći interesantne teme i naslove.
Glavni cilj je pružiti uvid u sveobuhvatno stanje suvremene kliničke aritmologije s posebnim naglaskom na najnovije tehnologije koje nam otvaraju nove i naprednije mogućnosti liječenja bolesnika sa srčanim aritmijama.
S obzirom da je poznato je da je vrijeme odražavanja pozornosti pri praćenju virtualnog sadržaja bitno kraće nego na klasičnim kongresima simpoziji će se održati u nešto kraćem obliku ali i dalje održavajući dosadašnju uspješnu formulu. U prvom danu imamo ciljane aritmološke teme koje prezentiraju ugledni članovi europske i svjetske aritmološke zajednice, dok će drugoga dana članovi Radne skupine za aritmije prezentirati novosti iz područja aritmologije s posebnim naglaskom na najnovije smjernice ESC.
Također ove godine novost i velika čast je organizacija zajedničke sesija s EHROM u kojom će nam se pridružiti i trenutni predsjednik EHRE, prof. Christophe Leclercq.
Zbog svega navedenog, želio bih vas srdačno pozvati da se priključite i uživate u 19. izdanju CroRhythm-a.

Uz srdačne pozdrave i uz najbolje želje,
S poštovanjem,

Sandro Brusich
Direktor Simpozija

Šime Manola
Predsjednik Radne skupine za aritmije i elektrostimulaciju Hrvatskog kardiološkog društva.

 

Više detalja na kongresnim web stranicama ovdje.